O nama

 Firma  ABC-MAHIĆ doo  početke svoga djelovanja registrovala je 1987 godine  otvaranjem jednog maloprodajnog objekta u Bosanskoj Krupi. Biljna apoteka  RABYM  postala je brend iz kojeg je za dvadeset godina izrasla stabilna i prepoznatljiva porodična tvrtka za otkup i preradu ljekovitog bilja, proizvodnju čajeva, sirupa i preparata na bazi ljekovitog bilja.  U dvadeset godina stprljivog i stručnog rada primjenjujući  farmaceutsku struku kao polaznu osnovu u kvaliteti proizvodnje i prerade i koristeći čiste resurse u eksploataciji ljekovitog bilja na području Bosne i Hercegovine posebno u izvanredno čistim  prirodnim arealima Unsko–sanskog kantona, ABC-MAHIĆ je postigla zavidan uspjeh  kvalitetom svojih proizvoda. Kruna priznanja došla je 2006 godine od USAIDA-a  na 4. Medjunarodnom festivalu čaja u Sarajevu osvojivši  najviše priznanje za ukupan dojam prezentiranja, odnos sa kupcima, kvalitetu  i dizajn proizvoda.

Na prestižnom natjecanju za čajnu egzotiku u ÄŒikagu(SAD)medju 390 učesnika iz 28 zemalja ABC-MAHIĆ u 2009 godini osvaja prvu nagradu za pakung i kvalitet egzotičnosti čaja   od brusnica.  Ova visoka priznanje  bila su podstrek za dalja ekonomska  ulaganja  i tehnološka usavršavanje  proizvodnje. U 2007 i 2008 godini  izgradjeni su novi poslovni prostori, instalirana savremena oprema za preradu ljekovitog bilja i puštena u rad savremena automatska linija za proizvodnju sirupa.

U tri segmenta  poslovanja ABC-MAHIĆ doo zapošljava 14 radnika,a u poslove sabiranja i otkupa ljekovitog bilja angažuje se i do 50 sezonskih saradnika.Proizvodnju u ABC-MAHIĆ vode i programiraju 2 magistra farmacije i 3 farmaceutska tehničara. Kompletan proizvodni asortiman plasira se na tržište Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova pod zaštitnim znakom RABYM. ABC-MAHIĆ doo je  aplicirao   ostvarivanje uslova za sticanje certifikata ISSO i HACCP standarda tako da se u ovoj godini očekuju pozitivni rezultati koji će omogućiti plasman bogate  palete proizvoda na šire inozemno tržište.


footer